Anledning att köpa mobilt bredband utan gräns

Mobilt bredband är ett sätt som man kan få internet genom, precis som även simkort till mobilen gör genom mobilabonnemang. Men ett bredband skiljer sig från dessa mobilabonnemang på det sättet att bredband är ett simkort som ofta kopplas in i en router i ens boende. Att köpa mobilt bredband utan gräns är därför ganska vanligt då det används i hemmet, där det ofta är flera personer eller åtminstone flertalet apparater uppkopplade en stor del av dygnet. När både dator, TV och mobiler använder bredbandet går det åt mycket surf.

Fördelar och nackdelar med att köpa mobilt bredband utan gräns

Ordet “mobil” i detta fallet syftar på det faktum att bredbandet går att ta med sig till olika ställen. Rent generellt kan man därför säga att mobila bredband passar sig bäst för de som reser mycket och vill ta med sig sin internetuppkoppling. Men även de som bor i olika boenden har användning av detta. Däremot har denna flexibilitet en nackdel, och det är att de flesta mobila bredband har en gräns. De som behöver använda mycket internet och med väldigt hög hastighet och kapacitet, till exempel under online-konferenser eller datorspel, bör överväga ett fast bredband. Fasta bredband är dock dyrare, så kanske är det mer värt att försöka hitta ett mobilt bredband som inte har en gräns.

Att tänka på

Som nämnt så erbjuder inte de flesta operatörer just mobilt bredband utan surf, så det är viktigt att se till att man verkligen köper ett sim kort med obegränsad surf. Några andra saker att tänka på är:

  1. Bindningstiden: ofta kommer mobila bredband med en bindningstid, vilket på många sätt inte behöver vara en nackdel. Ofta säljer operatörerna bredbanden för ett lägre pris när det finns en bindningstid. Däremot bör man vara säker på att man kommer ha användning av bredbandet under bindningstiden som ofta är på hela 24 månader. Annars är det lätt att slösa mycket pengar.
  2. Valet mellan endast sim kort, eller även en router. Ett mobilt bredband kommer i formen av ett sim kort, och kan därför sättas in i både mobil, surfplatta och router. Däremot är inte alla routrar utformade för att ha ett sim kort, och det är därför viktigt att kolla upp detta innan. Kanske behövs ingen router, eftersom sim kortet kan sättas in i mobilen. Nackdelen då är att mobilen bara kan användas till internet, och inte för att ringas vanliga samtal.