Få högre lön som sjuksköterska via ett bemanningsföretag

Sjuksköterskor löner har i princip alltid varit ett ämne för stor debatt. Detta beror inte minst på att denna yrkesgrupp har ett ansvarsfullt och ibland stressigt arbete som de utför. Det har dock blivit uppenbart att du kan få högre lön som sjuksköterska genom att låta dig anställas via ett bemanningsföretag. Varför är det så, kanske du undrar? Fortsätt att läsa så ska vi granska de bakomliggande faktorerna som bidrar till detta fenomen!

4 faktorer som påverkar lön din sjuksköterska när du arbetar via bemanning

Funderar du på att börja arbeta som hyrsjuksköterska? Då bör du vara medveten om att du kan få högre lön till följd av följande fyra faktorer:

 • Marknadskrafter är i spel. Bemanningsföretag verkar i en konkurrensutsatt miljö och måste därför erbjuda attraktiva löner för att kunna locka till sig kvalificerad personal. De är också mer benägna att anpassa lönerna efter tillgång och efterfrågan. Om det råder brist på sjuksköterskor inom en viss specialisering eller geografisk region kan bemanningsföretagen snabbt justera lönerna uppåt.
 • Flexibiliteten har ett pris. En annan faktor som påverkar din lön som sjuksköterska är flexibiliteten. De sjuksköterskor som arbetar via bemanningsföretag är ofta mer flexibla vad gäller arbetstider och geografiska placeringar. Denna flexibilitet ser många som en fördel, men den är också attraktiv för uppdragsgivarna och kommer därför med en baksida i form av viss osäkerhet och oregelbundna arbetstider. Därför kan du även räkna med att få en högre lön som kompenserar för denna flexibilitet.
 • Lönen är inte bunden av kollektivavtal. I traditionella anställning är lönen ofta bunden av kollektivavtal. Därför kan möjligheterna till individuell löneförhandling och lönesättning vanligtvis vara väldigt begränsad. Bemanningsföretagen är dock inte alltid bundna av dessa avtal på samma sätt. Därmed har de ett större utrymme att kunna erbjuda högre löner än andra arbetsgivare.
 • Kortare anställningsperioder. Sjuksköterskor som anställs via ett bemanningsföretag har ofta kortare kontrakt för sina uppdrag. Detta gör det i teorin enklare för dem att byta jobb och på så vis snabbare klättra uppför lönestegen. Den högre lönen blir ofta ett sätt att kompensera för bristen på långsiktiga förmåner och karriärutveckling.

Så kan du hitta rätt bussbolag i Stockholm för din resa

Stockholm har ett omfattande nätverk av bussbolag. Dessa kan därmed erbjuda olika slags tjänster och resvägar i hela staden och dess omgivningar. Men det stora antalet alternativ att välja bland kan det ibland vara svårt att bestämma vilket bussbolag i Stockholm som är det rätta för dig.

Ett bussbolag i Stockholm hjälper dig med dina behov

Här är några tips som kan hjälpa dig att välja rätt bussbolag för din resa i Stockholm:

 • Bestäm din resplan. Först och främst bör du bestämma din resplan och vilken typ av resa du ska göra. Ska du resa i innerstaden eller utanför? Ska du åka till en specifik plats eller utforska hela staden? Genom att bestämma din resplan kan du smalna ner dina alternativ och hitta ett bussbolag i Stockholm som passar dina behov.
 • Jämför priserna. Priserna kan variera mycket mellan olika företag så det är viktigt att jämföra priser för att hitta den bästa affären. Tänk också på att priserna kan variera beroende på tid på dagen, veckodag och årstid.
 • Kontrollera tidtabellen. Tidtabellen kan vara avgörande för att välja rätt bolag. Kolla därför in tidtabellerna för de bolag du är intresserad av och se till att de har lämpliga avgångstider för din resa. Tänk också på att aktörerna kan ha olika tidsintervaller på helger och högtider men också sommar- och vintertid.
 • Kolla in kundrecensioner. Kundrecensioner kan ge värdefull information om bussbolagens service och kundvänlighet. Ett tips är därför att kolla in recensioner på webbplatser som TripAdvisor eller Yelp. Detta för att få en bättre uppfattning om vad tidigare resenärer tycker om de som kör bussen.
 • Tänk på bekvämligheter ombord. Vissa bolag kan erbjuda fler bekvämligheter än andra till exempel toaletter ombord, WiFi, AC och säten med extra benutrymme. Tänk på vad som är viktigt för just dig när du väljer ett bussbolag.

Genom att följa dessa ovanstående tips kan du hitta rätt bussbolag för din resa i Stockholm. Oavsett om du reser till innerstaden eller utanför, för arbete eller nöje, finns det många aktörer som kan erbjuda en bekväm och effektiv resa för dig.

Hitta den perfekta konsulten via socionombemanning

Är du ansvarig för bemanningen och tillsättningen av tjänster för en verksamhet inom socialt arbete? Då har du minsann en tuff uppgift framför dig! Klienternas behov måste alltid sättas i första rummet och därför behöver de socionomer som tas in vara rätt personer för jobbet. Med hjälp av socionombemanning kan du få en hel del hjälp på traven i din strävan att pricka rätt!

Så hjälper socionombemanning er att hitta rätt person för jobbet

De bemanningsbolag som sysslar med socionombemanning kan hjälpa dig att hitta rätt person för jobbet. Det finns många fördelar med att bemanna upp med hjälp av bemanningsföretag:

 • Det är träffsäkert. Det är inte lätt att hitta rätt kandidater för en tjänst inom socialt arbete. Det finns många unika och krävande befattningar där luckor måste fyllas. Därför är det viktigt att ni hittar rätt personer för respektive jobb. Detta är alltså något som ni kan få hjälp med av ett bemanningsföretag. De kan på ett träffsäkert sätt välja ut kandidater ur sin pool med rätt kompetens för jobbet.
 • Du kan bättre fylla de lediga platserna. Vill du kunna fylla de lediga platserna i verksamheten på ett bättre sätt? I sådana fall gör du bäst i att samarbeta med ett bemanningsbolag som specialiserar sig på socionombemanning. En sådan aktör kan nämligen erbjuda kvalitetssäkrad bemanning inom just din bransch. Det innebär att ert behov sätts i det främsta rummet och att rätt person utifrån behovet tillsätts på platsen.
 • De kan erbjuda anpassade lösningar. Ytterligare en fördel med att samarbeta med bemanningsföretag är att de ofta kan skräddarsy lösningar utifrån ert unika behov. Det innebär att de kan anpassa sina lösningar utifrån behovet och tillhandahålla just den tjänst som ni behöver. Detta är särskilt viktigt inom en bransch såsom socialt arbete. Branschen är som bekant väldigt diversifierad och mångfacetterad. Därför behöver även utbudet av tjänster inom bemanning vara just detta.
 • Du får tillgång till socionomer som är motiverade. Specialiserade bemanningsföretag har alltså en pool med socionomkonsulter att tillgå. De har på förhand intervjuat och screenat kandidaterna och valt ut russinen i kakan. Därmed kan du räkna med att kunna hyra in motiverade och kompetenta socionomer!

Anledning att köpa mobilt bredband utan gräns

Mobilt bredband är ett sätt som man kan få internet genom, precis som även simkort till mobilen gör genom mobilabonnemang. Men ett bredband skiljer sig från dessa mobilabonnemang på det sättet att bredband är ett simkort som ofta kopplas in i en router i ens boende. Att köpa mobilt bredband utan gräns är därför ganska vanligt då det används i hemmet, där det ofta är flera personer eller åtminstone flertalet apparater uppkopplade en stor del av dygnet. När både dator, TV och mobiler använder bredbandet går det åt mycket surf.

Fördelar och nackdelar med att köpa mobilt bredband utan gräns

Ordet “mobil” i detta fallet syftar på det faktum att bredbandet går att ta med sig till olika ställen. Rent generellt kan man därför säga att mobila bredband passar sig bäst för de som reser mycket och vill ta med sig sin internetuppkoppling. Men även de som bor i olika boenden har användning av detta. Däremot har denna flexibilitet en nackdel, och det är att de flesta mobila bredband har en gräns. De som behöver använda mycket internet och med väldigt hög hastighet och kapacitet, till exempel under online-konferenser eller datorspel, bör överväga ett fast bredband. Fasta bredband är dock dyrare, så kanske är det mer värt att försöka hitta ett mobilt bredband som inte har en gräns.

Att tänka på

Som nämnt så erbjuder inte de flesta operatörer just mobilt bredband utan surf, så det är viktigt att se till att man verkligen köper ett sim kort med obegränsad surf. Några andra saker att tänka på är:

 1. Bindningstiden: ofta kommer mobila bredband med en bindningstid, vilket på många sätt inte behöver vara en nackdel. Ofta säljer operatörerna bredbanden för ett lägre pris när det finns en bindningstid. Däremot bör man vara säker på att man kommer ha användning av bredbandet under bindningstiden som ofta är på hela 24 månader. Annars är det lätt att slösa mycket pengar.
 2. Valet mellan endast sim kort, eller även en router. Ett mobilt bredband kommer i formen av ett sim kort, och kan därför sättas in i både mobil, surfplatta och router. Däremot är inte alla routrar utformade för att ha ett sim kort, och det är därför viktigt att kolla upp detta innan. Kanske behövs ingen router, eftersom sim kortet kan sättas in i mobilen. Nackdelen då är att mobilen bara kan användas till internet, och inte för att ringas vanliga samtal.

Så bygger du ut ditt hemlarm

Så bygger du ut ditt hemlarm

Ett hemlarm kan bestå av en rad olika säkerhetsprodukter. Grunden är basenheten och inbrottslarm. Många har även övervakningskamera med rörelseindikator. Men det finns även en rad olika tillägg som skapar ytterligare säkerhet.

Vattendetektor

En vattendetektor kan kopplas in för att snabbt upptäcka vattenläckage. Den kan exempelvis placeras under en vask eller vid kritiska rördragningar. Om det kommer ut väta som droppar ner på detektorn känns detta av och ett larm utlöses.

Via ett hemlarm kan denna vattendetektor kopplas samman med andra larmenheter vilket innebär att larmoperatörer får information om eventuell skada i vattenledningarna. Husägaren kan kontaktas via telefon och nås de inte, eller inte kan ta sig hem, kan väktare åka ut för att göra akuta åtgärder.

Med vattendetektor kan därmed vattenskador minimeras vid mindre läckage som på sikt kan skapa mycket stora ekonomiska kostnader.

Strömbrytare som styrs via hemlarmet app

Sätt i strömbrytaren (ser ut som en timer) i vägguttaget och sedan valfri elektrisk enhet i dess uttag. På detta sätt kan strömbrytaren styras direkt via den app som följer med hemlarmet. Varje enhet har ett specifikt namn och därmed kan den slås på, slås av eller sättas in i timerfunktion.

Dessa använder många som säkerhetsströmbrytare mellan exempelvis kaffekokaren och väggen. Slogs kaffebryggaren verkligen av när familjen lämnade hemmet? Det är bara att gå in i appen och bryta strömmen till bryggaren och större trygghet skapas.

Utomhussiren

Sirenen är ett grundelement i ett hemlarm. Men hur mycket hjälper det om huset står ett 100-tal meter från närmsta granne eller om väggarna är kraftigt isolerade så det inte hörs ut? Koppla på en utomhussiren för att påkalla på uppmärksamheten. Inte ett tillval som passar i alla boendemiljöer men som är ett måste i andra.

Vilket hemlarm behöver du?

 • Väktarutryckning? – För ökad säkerhet och snabbare hjälp.
 • Vattenlarm? – Få larm om vattenskada uppstår där larmet finns.
 • Vem får information? Ska enbart du få sms eller flera i familjen vid larm?
 • Barnvänligt? Hur kan barnen hantera larmet utan att obehöriga kan utnyttja detta?
 • Installation? Vill du installera själv och spara pengar eller ska installatör göra det för 100 % säkerhet.
 • Utomhussäkerhet? – Garage, förråd, trappuppgång eller lekhörnan i trädgården? Vad ska kameror bevaka och vad ska larmas?
 • Produktsäkerhet? – Behöver ytterligare säkerhet skapas för extra värdefulla föremål som tavlor och smycken?

Företagslarm för alla typer av företag

Företagslarm för alla typer av företag

Ett företagslarm måste uppfylla många kriterier för att vara bra och säkert. På dagens marknad är många företag kopplade till en larmcentral som bevakas dygnet runt och som är erfarna för att hantera alla de situationer som kan uppstå på ditt företag.

Idag finns det massor av företagslarm för dig som vill ha ett larm på ditt företag. Oavsett om du driver en restaurang, en butik eller har ett kontor så kommer ett företag att öka tryggheten på arbetsplatsen samt att minska kostnader i det långa loppet. Idag är det flesta företagslarm kopplade till en larmcentral som du kan nå dygnet runt. Detta är en säkerhet för dig som företagare, men även för dina anställda. Om du driver en verksamhet där dina anställda är extra utsatta, till exempel för att de hanterar värdefulla saker eller stora mängder pengar, så innebär ett företagslarm en extra trygghet för dina anställda. Många butiker eller restauranger som har öppet sent på kvällen eller under natten uppskattar även ett företagslarm för den extra trygghet som det skänker.

Moderna företagslarm anpassade för ditt företag

Idag finns det företagslarm där det ingår fria väktarutryckningar. Det betyder att du som företagare inte behöver vara orolig för att dina anställda av misstag ska räka aktivera larmet när de larmar på eller av, eftersom en eventuell väktarutryckning inte kommer innebära merkostnader för dig. Många företag som erbjuder företagslarm finns på plats i stora delar av landet. Det betyder att du som har ett företag på en liten ort kan vara säker på att det finns väktare som kan rycka ut även fast du inte befinner dig i en storstad. Många av dessa typer av företagslarm har en fast månadskostnad. Det betyder att du vet vad dina kostnader blir, inga merkostnader tillkommer. I dessa företagslarm ingår ofta allt. En professionell installatör kommer och sätter upp larmet åt dig. Sedan ingår även regelbunden service och kundservice. När du tittar på ett företagslarm kan du kika lite extra på vad som gäller när det handlar om bindningstid. Du kanske föredrar att inte ha bindningstid så att du kan säga upp ditt företagslarm om du inte är nöjd.

Tre tips på annorlunda barnkalas utanför hemmet

Att arrangera barnkalas kan vara både klurigt och roligt. Hur roligt det än är undviker man som förälder gärna kaoset som uppstår i hemmet i samband med kalas och därför tänkte vi här tipsa om några annorlunda varianter man kan arrangera utanför hemmets väggar. Här finner du något som passar för alla åldrar och plånböcker.

Bowling- och tårtkalas

Dom flesta bowlinghallar erbjuder barnkalas och detta är något som brukar vara väldigt uppskattat bland barnen. Att dela in sig i lag och tävla mot varandra ger en rolig aktivitet där dom dessutom får göra av med lite energi.

I en del hallar kan man köpa ett helt paket med mat och fika och i andra är det tillåtet att själv ta med sig tårta och annat ätbart. Man spelar vanligtvis i en timme och sedan sätter man sig vid det dukade kalasbordet en stund. Det blir kort och intensivt – perfekt för föräldrarna.

Håll till utomhus

En billig variant av ett barnkalas utanför hemmet är att helt enkelt hålla till utomhus någonstans. Träffas vid en pulkabacke – lek och grilla korv tillsammans om årstiden är rätt. Eller varför inte träffas vid isrinken för att åka skridskor?

Under sommarhalvåret är det lättare att låta fantasin flöda, där skattjakt, picknick och hinderbana är några roliga förslag på vad man kan hitta på. Det enda man ska tänka på när man anordnar ett barnkalas utomhus är att inte hålla till nära vatten. Att ses på en badstrand för lek och bus kan vara riskfyllt om man ansvarar för många barn samtidigt.

VR-upplevelse

För lite större barn är ett klassiskt barnkalas med tårta och fiskedamm kanske inte aktuellt längre utan det krävs en större utmaning än så för att imponera. Ett roligt tips är att ta barnen till upplevelsecentrat VREX där dom själva agerar huvudpersonerna i ett spel. Man kan både se och prata med varandra under hela upplevelsen vilket såklart gör det hela extra roligt och spännande.

Med VR-glasögon och annan utrustning spelar man spelet i ett virtuellt landskap på hela 300 kvm. VREX ligger i Bromma men det finns liknande upplevelsehallar runt om i hela landet. Det blir ett spännande äventyr för både stora och små och det blir garanterat ett lyckat barnkalas.

Snabba tips inför UGL

Bland ledarskapsutbildningar står UGL högt i kurs. Det är Försvarshögskolan som ansvarar för utvecklingen av den, och den är tillgänglig över hela landet. Du behöver inte ta dig till exempelvis Stockholm (Stockholm är ett vanligt resmål för den som ska på ledarskapsutbildning), utan kan säkerligen göra den närmare dig om du bor i en mindre eller medelstor stad.

Erfarna handledare har vid flera tillfällen delat med sig av olika tips. Här kommer några exempel på vad som kan vara bra att med sig inför nästa Uglkurs.

Släpp jobbet så mycket det går

Att ”släppa jobbet” är något som bör tas på allvar inför kursen. Det är ett bra, men kort, tillfälle att se till att jobba med sin personliga utveckling. Stäng av mobilen, eller lämna kvar den vid nattduksbordet om du vet att du kommer ha svårt för att hålla fingrarna borta. Är det något väldigt brådskande och viktigt kan du givetvis kolla mailen eller liknande – men gör det bara under kursens pauser.

Må så bra som möjligt

Har du mycket som pågår i karriären eller privat, kan det vara klokt att överväga att genomföra din Uglkurs vid ett senare tillfälle, om det är möjligt. Under kursens gång kan du komma att få ganska omvälvande insikter om dig, och har du mycket känslomässigt att bearbeta redan, så kan det vara svårt att ta till sig de nya insikterna.

Gör din egen tolkning – men var varsam

Under en Uglkurs bör du lyssna aktivt. Gå inte in med inställningen att du redan vet eller kan. Kursen handlar till stor del om att finna nya insikter och idéer. Lyssna aktivt och försök förstå – lägg inte in för mycket av dina egna tolkningar i det som sägs, försök istället att ha ett öppet sinne. Det är bara med ett öppet sinne som du kan vinna nya insikter och tankar.

Förvalta och vårda dina nya insikter

Efter att ha gått kursen, och förhoppningsvis tillskansat dig en hel del nya kunskaper, kan det vara klokt att försöka vårda dem så gott det går. Håll gärna kontakt med någon som själv gått tidigare Uglkurs alternativt någon annan sådan utbildning. Optimalt är kanske någon från Stockholm om du också kommer där ifrån – genom att ha en sådan person i samma stad, kan ni till och med träffas på regelbunden basis.

Mingelmat gör succé på festen

Mingelmat finns i mängder av utföranden, men gemensamt för mingelmat är att det ska vara mat som det går att mingla med. Det vill säga den ska helst gå att äta med händerna och inte kladda ner dina gäster allt för mycket. Här kommer några uppslag för festen.

Mingelmat! Detta otroligt festliga och fyllda bord av olika små saker att tugga på. Mingelmat höjer stämningen på de flesta festliga tillställningar och ger alltid uppslag till samtalsämnen gästerna emellan.

Många olika teman att välja mellan

Snittar, snacks, spett, tapas, tilltugg, plockmat, dippar, röror och ost och charkbrickor. Inom området mingelmat finns inga gränser. Ett bra sätt att börja spåna kring teman för mingelmat på din fest är att tänka årstid. Är det sommar så bäddar det för många olika festliga och spännande alternativ. Mingelmat med svalkande tema. Kall gaspacho, ceviche eller en klassisk liten skagentoast. Bara fantasin sätter gränserna. Smörgåstårta som är upplag i små portioner kommer att göra vilken gäst som helst på bra humör.

Den trendiga ost och charkbrickan

Kanske har du sett trenden på instagram eller andra sociala medier med dessa stora och väl dekorerande brickor fyllda av ost, chark och vackra tillbehör. Perfekt mingelmat som nästan är som ett konstverk som definitivt kommer att imponera på dina gäster. Fyll din ost och charkbricka med olika slags ostar och kallskuret och fyll sedan på med kex, grönsaker och frukter och bär. Välj gärna vackra färger, lägg några björnbär i hörnet och fyll på med färska fikon skurna i hälften och klarröda cocktailtomater. Den här brickan kommer att bli succé bland gästerna.

Motverka kladdig mingelmat

En viktig funktion som bra mingelmat bör ha är den ska vara lättplockad, det vill säga den ska kunna ätas enkelt med händerna, utan att kladda ner dina gäster. För att din mingelmat ska uppfylla detta kriterium behöver den vara smart upplagd. Tandpetare är ett mycket bra klassiskt redskap som hjälper till att motverka kladdet. Små krustader eller andra smarta ätbara uppläggningsskålar är också fiffigt. Mingelmat kan serveras i glas eller plastglas, eller varför inte som en liten munsbit direkt på en sked.

Catering vid större bjudning

Stora sommarfester, jubileumskalas eller kanske ett företagsevent – det finns många stunder då det passar perfekt att anlita catering för buffé i Lund. När du ska anordna ett event är det bra att föra listor på allt som ska göras, inhandlas och förberedas. Något av det första är dock att bestämma vilka som ska bjudas. Om det är en större fest och särskilt om den hålls under sommaren, gäller det att vara tidigt ute med inbjudningskorten eftersom många har planer under sommaren. För bröllop är det bland annat vanligt att skicka ut inbjudningskorten minst sex månader innan, ofta ännu tidigare. När du ska anlita catering i Lund ska du också vara ute i god tid för att säkerställa att företaget har möjlighet att hjälpa till vid just det datum då festen är.

Fixa maten själv

Även om du anlitar catering i Lund kan du själv göra många saker som ger middagsbordet en extra trevlig touch. Till exempel brukar det vara uppskattat att skriva små menylappar som du sätter intill de olika smårätterna. Detta kan också vara bra om någon är allergisk eller liknande då man snabbt ser vad maten innehåller. Om middagen ska vara sittande kan du enkelt själv skapa en festlig dukning utan att lägga alldeles för mycket pengar. Vita dukar på borden ger en mer exklusiv känsla, här går det bra att använda vanliga lakan istället för linnedukar. Beroende på vilken typ av fest det är kan olika sorters dekor passa. För bröllop är det fint att lägga ut rosenblad på borden.

Berätta för cateringfirman

För att cateringfirman ska kunna servera maten i tid är det bra om du vet exakt när gästerna ska äta. Det behövs också framförhållning, kanske 30 minuter så att kökspersonalen ska hinna lägga upp på fat och liknande. Var också tydlig med att berätta om du behöver hyra porslin till festen eller om du tillhandahåller det själv. Vid mingelevent brukar det sällan behövas serveringspersonal då gästerna kan ta för sig själva, men vid sittande middagar kan det vara smart att anlita servitriser och servitörer som kan servera middagen. En del firmor erbjuder servering till extra kostnad.