Mingelmat gör succé på festen

Mingelmat finns i mängder av utföranden, men gemensamt för mingelmat är att det ska vara mat som det går att mingla med. Det vill säga den ska helst gå att äta med händerna och inte kladda ner dina gäster allt för mycket. Här kommer några uppslag för festen.

Mingelmat! Detta otroligt festliga och fyllda bord av olika små saker att tugga på. Mingelmat höjer stämningen på de flesta festliga tillställningar och ger alltid uppslag till samtalsämnen gästerna emellan.

Många olika teman att välja mellan

Snittar, snacks, spett, tapas, tilltugg, plockmat, dippar, röror och ost och charkbrickor. Inom området mingelmat finns inga gränser. Ett bra sätt att börja spåna kring teman för mingelmat på din fest är att tänka årstid. Är det sommar så bäddar det för många olika festliga och spännande alternativ. Mingelmat med svalkande tema. Kall gaspacho, ceviche eller en klassisk liten skagentoast. Bara fantasin sätter gränserna. Smörgåstårta som är upplag i små portioner kommer att göra vilken gäst som helst på bra humör.

Den trendiga ost och charkbrickan

Kanske har du sett trenden på instagram eller andra sociala medier med dessa stora och väl dekorerande brickor fyllda av ost, chark och vackra tillbehör. Perfekt mingelmat som nästan är som ett konstverk som definitivt kommer att imponera på dina gäster. Fyll din ost och charkbricka med olika slags ostar och kallskuret och fyll sedan på med kex, grönsaker och frukter och bär. Välj gärna vackra färger, lägg några björnbär i hörnet och fyll på med färska fikon skurna i hälften och klarröda cocktailtomater. Den här brickan kommer att bli succé bland gästerna.

Motverka kladdig mingelmat

En viktig funktion som bra mingelmat bör ha är den ska vara lättplockad, det vill säga den ska kunna ätas enkelt med händerna, utan att kladda ner dina gäster. För att din mingelmat ska uppfylla detta kriterium behöver den vara smart upplagd. Tandpetare är ett mycket bra klassiskt redskap som hjälper till att motverka kladdet. Små krustader eller andra smarta ätbara uppläggningsskålar är också fiffigt. Mingelmat kan serveras i glas eller plastglas, eller varför inte som en liten munsbit direkt på en sked.