Catering vid större bjudning

Stora sommarfester, jubileumskalas eller kanske ett företagsevent – det finns många stunder då det passar perfekt att anlita catering för buffé i Lund. När du ska anordna ett event är det bra att föra listor på allt som ska göras, inhandlas och förberedas. Något av det första är dock att bestämma vilka som ska bjudas. Om det är en större fest och särskilt om den hålls under sommaren, gäller det att vara tidigt ute med inbjudningskorten eftersom många har planer under sommaren. För bröllop är det bland annat vanligt att skicka ut inbjudningskorten minst sex månader innan, ofta ännu tidigare. När du ska anlita catering i Lund ska du också vara ute i god tid för att säkerställa att företaget har möjlighet att hjälpa till vid just det datum då festen är.

Fixa maten själv

Även om du anlitar catering i Lund kan du själv göra många saker som ger middagsbordet en extra trevlig touch. Till exempel brukar det vara uppskattat att skriva små menylappar som du sätter intill de olika smårätterna. Detta kan också vara bra om någon är allergisk eller liknande då man snabbt ser vad maten innehåller. Om middagen ska vara sittande kan du enkelt själv skapa en festlig dukning utan att lägga alldeles för mycket pengar. Vita dukar på borden ger en mer exklusiv känsla, här går det bra att använda vanliga lakan istället för linnedukar. Beroende på vilken typ av fest det är kan olika sorters dekor passa. För bröllop är det fint att lägga ut rosenblad på borden.

Berätta för cateringfirman

För att cateringfirman ska kunna servera maten i tid är det bra om du vet exakt när gästerna ska äta. Det behövs också framförhållning, kanske 30 minuter så att kökspersonalen ska hinna lägga upp på fat och liknande. Var också tydlig med att berätta om du behöver hyra porslin till festen eller om du tillhandahåller det själv. Vid mingelevent brukar det sällan behövas serveringspersonal då gästerna kan ta för sig själva, men vid sittande middagar kan det vara smart att anlita servitriser och servitörer som kan servera middagen. En del firmor erbjuder servering till extra kostnad.