Effektivisera din hemstädning med dessa strategier

Effektivisera din hemstädning med dessa strategier

Hemstädning tar tid. Det kan vara lika påfrestande mentalt som det är fysiskt. En del tycker helt enkelt väldigt illa om att städa. För den som tillhör den gruppen kan det vara särskilt angeläget att effektivisera sina städtekniker. Som tur är, finns det en hel del enkla metoder för det. De hjälper dig att spara tid och att ha ett renare hem. Så hur gör man egentligen?

Ha inte för stora mål

Det är lätt att ha lite för stora mål för sin hemstädning. Din lägenhet behöver inte bli snyggast i Stockholm på en dag – sätt istället mindre mål som är enkla att uppnå, och sätta många av dem. Du kommer sannolikt inte att rensa vinden, tvätta alla fönster och våttorka alla golv på en och samma dag. Avsätt istället en tid för varje aktivitet – och se det som att du har klarat av det.

Småstäda lite – varje dag

Genom att småstäda lite i förbifarten, varje dag, så undviker du ett kaos i slutet av veckan. Passa på att tvätta handfatet när du borstar tänderna, till exempel, och håll garderober och hyllor organiserade medan du hämtar och lämnar saker där.

Ut med det gamla

Det är lätt att samla på sig mängder av prylar över tid. Prylar som man kanske bara har nytta av under en begränsad period. Ett effektivt sätt att göra sig av med dessa är att ta en påse och helt enkelt samla ihop det, och sedan göra dig av med det. Är det saker av värde kan de givetvis säljas, eller kanske skänkas bort. Det kan handla om leksaker som barnen inte använder längre, hushållsattiraljer som står och dammar eller kläder som knappast befinner sig särskilt ofta utanför garderoben.

Hemmet kommer givetvis att kännas mindre stökigt efter detta. Den stora fördelen är dock att framtida hemstädning blir betydligt enklare att genomföra. Dessutom frigörs förvaring och utrymme att slappna av i.

Anlita en firma

Med RUT-avdraget behöver det faktiskt inte bli särskilt dyrt att anlita en städfirma. Testa att söka på fraser som ”Hemstädning i Stockholm” och jämför de firmor som kommer upp i sökresultaten. Många har förmånliga erbjudanden för nya kunder. Testar du att söka på till exempel ”Hemstädning Stockholm erbjudande” eller liknande, så är chansen stor att du hittar städning till ett bra pris.