Tre tips på annorlunda barnkalas utanför hemmet

Att arrangera barnkalas kan vara både klurigt och roligt. Hur roligt det än är undviker man som förälder gärna kaoset som uppstår i hemmet i samband med kalas och därför tänkte vi här tipsa om några annorlunda varianter man kan arrangera utanför hemmets väggar. Här finner du något som passar för alla åldrar och plånböcker.

Bowling- och tårtkalas

Dom flesta bowlinghallar erbjuder barnkalas och detta är något som brukar vara väldigt uppskattat bland barnen. Att dela in sig i lag och tävla mot varandra ger en rolig aktivitet där dom dessutom får göra av med lite energi.

I en del hallar kan man köpa ett helt paket med mat och fika och i andra är det tillåtet att själv ta med sig tårta och annat ätbart. Man spelar vanligtvis i en timme och sedan sätter man sig vid det dukade kalasbordet en stund. Det blir kort och intensivt – perfekt för föräldrarna.

Håll till utomhus

En billig variant av ett barnkalas utanför hemmet är att helt enkelt hålla till utomhus någonstans. Träffas vid en pulkabacke – lek och grilla korv tillsammans om årstiden är rätt. Eller varför inte träffas vid isrinken för att åka skridskor?

Under sommarhalvåret är det lättare att låta fantasin flöda, där skattjakt, picknick och hinderbana är några roliga förslag på vad man kan hitta på. Det enda man ska tänka på när man anordnar ett barnkalas utomhus är att inte hålla till nära vatten. Att ses på en badstrand för lek och bus kan vara riskfyllt om man ansvarar för många barn samtidigt.

VR-upplevelse

För lite större barn är ett klassiskt barnkalas med tårta och fiskedamm kanske inte aktuellt längre utan det krävs en större utmaning än så för att imponera. Ett roligt tips är att ta barnen till upplevelsecentrat VREX där dom själva agerar huvudpersonerna i ett spel. Man kan både se och prata med varandra under hela upplevelsen vilket såklart gör det hela extra roligt och spännande.

Med VR-glasögon och annan utrustning spelar man spelet i ett virtuellt landskap på hela 300 kvm. VREX ligger i Bromma men det finns liknande upplevelsehallar runt om i hela landet. Det blir ett spännande äventyr för både stora och små och det blir garanterat ett lyckat barnkalas.